top of page
  • Foto van schrijverAnnemie Reyntjens

Het betoverende Vasto heeft het allemaal

Wie er is geweest, weet het: Vasto is fantastisch. Om eerlijk te zijn: een van de absolute lievelingsplekjes van Annemie en Luc, de Abruzzo-liefhebbers achter deze site. Vasto, parel van de Costa dei Trabocchi en Abruzzo, als een historisch balkon met zicht op de Adriatische Zee. Stad waar twee millennia terug zeeslagen werden nagebootst. Le pietre parlano in Vasto, de stenen spreken. Ooit zetel van de paus. Knooppunt tussen Rome en Griekenland, vroeger het ‘Athene van Abruzzo’ genoemd. De restaurants serveren hier de beroemde brodetto vastese, tegenhanger van de bouillabaise. Cappuccino met taart in de Corso Plebiscito: 2,10 EUR. Ongerepte stranden met alle voorzieningen, een heus natuurreservaat grenzend aan de bel mare blu, topwijnen aan onklopbare prijzen, gastvrije mensen, cultuur, shopping en terrasjes, het betoverende Vasto heeft het allemaal.

Voor de bezoeker van deze website zullen we beetje bij beetje de geheimen van Vasto ontrafelen. Wil je er graag naartoe, stuur dan een mailtje naar hello@abruzzomonamour.com, en wij bezorgen je een hoop tips op het vlak van bezienswaardigheden, plekjes om te logeren, de lekkerste wijntjes uit de regio, de leukste restaurantjes, etcetera. Maar vooral: breng regelmatig een bezoekje aan de site en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tip nummer één alvast op het vlak van logies, het plekje waar we altijd weer terugkeren: Best Vasto. Zie www.bestvasto.it
Commentaires


bottom of page