top of page
IMG_88782019-31GAL-25.jpg

Boeken

Coming soon

Abruzzo reisgids travel guide

Abruzzo, mon amour

Forte e gentile, dat is de bevolking van Abruzzo. En de regio zelf. Sterk en vriendelijk. Zegt George Clooney, die er ‘The American’ draaide. We rijden over de ‘Via Verde’, schilderachtige fietsroute langs de bel mare blu. De Costa dei Trabocchi en haar parel Vasto, synthese van drie millennia wereldgeschiedenis. De gezellige centrumstad Pescara en het San Vito van Gabriele d’Annunzio. De brodetto als upgrade van de bouillabaise. Skiën met zicht op de zee, het kan alleen hier. Middeleeuwse dorpen die zich hebben neergevlijd tegen de bergflank. De Triangolo d’Oro van de olijfolie en de volgens kenners meest onderschatte wijnen van Italië. Abruzzo, de groenste regio van Europa, met haar juweeltjes van nationale parken en wildlife. Kortom, Abruzzo Mon Amour.

Puglia reisgids travel guide

Puglia, mon amour

Eén keer Puglia bezoeken en je komt gegarandeerd elk jaar terug. Een mooi startpunt is Vieste in de Gargano (de ‘puist’ van Italië), voor velen de mooiste stad langs de Adriatische Zee, met de Tremiti Eilanden nabij. Je hebt het bruisende Bari, de trulli in Locorotondo, het sneeuwwitte Ostuni. Voetje na voetje in de sprookjesachtige Grotte di Castellana. De barokstad Lecce en Brindisi, eeuwenoude poort naar Griekenland. De mooiste autoroute ter wereld leidt je helemaal tot in Santa Maria di Leuca, in de hiel van Italië op een boogscheut van Korfu. Puglia, met haar cucina povera en de zilveren velden van olijfboomgaarden. Kortom, Puglia Mon Amour.

Guasto d'amore

Het geheim van de Rossetti's in Vasto

ROMAN

De jonge Fransman, Michel Cardoni, zat op de trappen van het treinstation en zette zijn zonnebril op. Langzaam werd hij omhuld door de geuren van Italië en de contouren van de stad. Het adembenemende Vasto, waar hij als peuter had gewoond en nu als volwassen man naar terugkeerde. Vasto, dat als een balkon uitzicht gaf op de Adriatische Zee, het "Athene van Abruzzo", een stad waar ooit de pauselijke zetel was gevestigd, een uitvalsbasis voor de Tempeliers en een synthese van drieduizend jaar geschiedenis. Een trotse stad, betoverd door het genie van de Rossetti's, de voorvaderen van Michel. Hij herkende de klokkentoren van de Chiesa di Santa Maria, waarvan hij een afbeelding op internet had gezien. Rondom de kerk was er geen enkel gebouw dat kon wedijveren qua omvang en belangrijkheid. Dit gaf hem een gevoel van rust. Hij wist dat de klokkentoren een rol zou spelen in zijn reis naar het verleden. "Mijn referentiepunt," dacht hij, het punt dat hem zou leiden naar het voorouderlijk huis dat, zo wist hij, op slechts enkele tientallen meters van de kerk lag. Het huis dat nu van hem was, de enige nalatenschap van zijn vader die enkele weken eerder was overleden. Sylvie verscheen voor zijn geestesoog. Zijn handen rustten op haar als fluweel aanvoelende billen, haar peervormige borsten streelden zijn borsthaar. "Ga niet weg," fluisterden de peervormige borsten, "laat me niet alleen." Vreemd dat ze in het Italiaans tegen me praat, dacht hij. Santa Maria verbrak zijn dagdroom en bracht hem terug in de realiteit. Wat denk je? Zou Michel Cardoni daadwerkelijk zijn volgende stap hebben gezet, zijn linkervoet in de richting van zijn identiteit, als hij ook maar het kleinste vermoeden had gehad van wat hem te wachten stond?

Milaan Rome Venetië Turijn reisgids

Italia, Italia, Italia!

Italia, Italia, Italia! waren de laatste woorden van schilder Amedeo Modigliani op zijn sterfbed in Parijs. Het boek leidt ons naar zes unieke steden die de afgunst wekken van gelijk welk land. Het Milano van Leonardo da Vinci. Het Egyptisch Museum in Torino, een van de 36 musea in de stad. Venezia, te bevaren met mate. Roma, alsof Julius Caesar naast je loopt. Napoli, koninkrijk van de pizza, Gomorra en limoncello. 25% van alle UNESCO-werelderfgoed in één land. Ferrari en Lambretta, pasta al tartufo en prosecco, Gucci en Armani, Roberto Benigni en Federico Fellini: alles en iedereen komt samen in Italia, Italia, Italia!

bottom of page